marți, 25 noiembrie 2008

Ovidiu Scridon


Născut în oraşul Tîrnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flăcara, motiv pentru care este atras de chitară încă din vremea în care învaţă să scrie şi să citească.
După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul manifestărilor cultural artistice studenţeşti; festivale, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 una din piesele lui este declarată oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea.
În 1996 face primele înregistrări în studiol B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi...”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi-a festivalurilor de folk. După absolvirea facultăţii devine coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale, mai puţin cea a muzicii folk.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii aproape trei în grupul MediaPro iar de la finalul anului 2006 este Coordonatorul Traffic-ului de publicitate al grupului de presă Realitatea-Caţavencu. Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative “David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui master de Management în cadrul Universităţii Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA.
Mulţumită internetului, a promovării pieselor sale în cadrul grupurilor montane şi-n diverse alte medii, anii 1993-1998, de vârf, din punct de vedere componistic şi concertistic, au fost de fapt ani de investiţii. Chiar cu o absenţă considerabilă, Ovidiu Scridon este un nume cunoscut printre iubitorii muzicii folk şi nu numai.
A reapărut pe scena românească la-nceputul anului 2007, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.
Recunoasteri:
Premiul 1, Toamna Sibiană - Sibiu, 1997
Premiul 1, Portative Folk - Iaşi, 1998
Premiul 1, Nunta de flori - Galaţi, 1998
Premiul special al juriului, Dunărea de jos – Corabia, 1998
Premiul special al juriului, Gaudeamus - Braşov, 1999
Premiul special al juriului, Baladele Dunării – Galaţi, 2000
Premiul 2, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2005
Premiul 3, Festivalul de Folk Tirgoviste, 2008
Premiul 2, Festivalul “La Suceava in Cetate”, Suceava 2008.
Premiul pentru creatie, Toamna Castanilor – Ploieşti, 2008
Premiul special “Gabi Dobre”, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008.
Trofeul Bucovinei pentru intreaga cariera folk - Festivalul National de Muzica Folk La Suceava in Cetate, 2009

Pasionat de călătorii şi literatură; În curs de apariţie la editura Tritonic un volum de versuri “Portretul unui gând” şi-un roman de aventură “Cum am descoperit America”.

http://www.ovidiuscridon.ro
http://ovidiuscridon.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice numai sa nu doara...