marți, 2 decembrie 2008

Liviu Nechita


S-a nascut la 17 iulie 1969, la Iasi.
Incepe sa cante la chitara la varsta de 10 ani. La 13 ani debuteaza pe scena Cenaclului Columna, cea mai mare manifestare de folk iesean la vremea aceea.
Sub supravegherea domnului Petre Frasila, evolueaza in cadrul cenaclului,alaturi de Radu Stefan, Grupul Estudiantina, Cristi Ionescu si altii.
Cativa ani mai tarziu se alatura Cenaclului ABC, infiintat de poetul Adi Maftei, alaturi de care petrece de-a lungul anilor, clipe de prietenie, inspiratie si frumos.
In cadrul ABC ii cunoaste pe Catalin Ungureanu si Eduard Brinca...iar in 1994, pe scena Festivalului Om Bun, cei trei devin Prefix 032.
Castiga Marele Premiu la individual la diferite festivaluri din tara(Pitesti, Giurgiu, Calafat, Reghin) si multe alte premii importante in formula Prefix 032.
In 1995, Prefix 032 participa si castiga Marele Premiu la Festivalul de Muzica Country din Romania, "Lasoul de aur", Slobozia.
Grupul sustine recitaluri prin tara si la Chisinau, iar in toamna anului 1996 apare primul si din pacate, singurul album Prefix 032, intitulat "Spectacol sfarsit".
Cateva saptamani mai tarziu, din motive stiute doar de cei apropiati grupului, pleaca in Italia.
Revine in tara in 1997 pentru sustinerea unui recital Prefix 032, eveniment organizat la Sala Polivalenta din Iasi, alaturi de Iris si Vama Veche. Dupa aceeea se stabileste definit in Italia.

In 2006, Liviu Nechita, Edi Brinca si Catalin Ungureanu se reintalnesc pe scena Festivalului Om Bun, la invitatia domnului Victor Socaciu.

Discografie:
Prefix 032 - Spectacol sfarsit, 1996
Liviu Nechita - Doar eu, 2007 , album lansat in Italia

http://www.myband.ro/members/11904/


3 comentarii:

Orice numai sa nu doara...