miercuri, 17 martie 2010

Valentin Boghean


Valentin s-a nascut pe 21 septembrie 1977, in satul Bumbata, raionul Ungheni, intr-o familie de tarani. Al 14-lea copil al familiei Boghean , Valentin a dovedit de mic un talent de netagaduit.
Sapte dintre membrii familiei sunt muzicieni profesionisti, iar Valentin a invatat meserie de la toti.
Urmeaza cursurile scolii de muzica din satul Cornesti, sectia trompeta.
In perioada 1993-1995 activeaza in formatia “Aghelia”, alaturi de 7 dintre frati. Se alatura formatiei Panoramic in 1995,iar in 1998 devine mebru al formatiei de jazz-rock “X-band”.In 2002 se implica in proiectul “Anotimpurile dragostei”, sub egida Primariei raionului Ungheni.
Din 2002 activeaza in trupele Trigonjazz , Transbalkanica si The Shin

Activitate artistica:
2004 Dom Omladina and Radio Serbia&Montenegro – International Project - Belgrad (Serbia)
2004 Festival of Moldavian culture - Milan (Italy)
2004 Sochi jazz – Sochi (Russia)
2004 Mikolajki folkowe Lublin (Poland)
2004 Varna Summer festival – Varna (Bulgaria)
2004 Concerts in Denmark, Italy, Ukraine, and Yugoslavia.
2005 Martisor – Chisinau (Moldova)
2005 Cultural center DOM –Moscow (Russia)
2005 Jazz festival Yaroslavl (Russia)
2005 Celebration of United Europe in Bucharest (Romania)
2005 Festival BuBuCish – Moscow (Russia)
2005 Festival “Kraina mrii” - Kiev (Ukraine)
2005 Shesori Ivano-Frankovsk (Ukraine)
2005 Festival of chamber music – Kislovodsk (Russia)
2005 Festival of chamber music - Min-vody (Russia)
2005 Festival of chamber music - Essentuky (Russia)
2005 Folk Viljandi fest - (Estonia)
2005 Jazz carnival festival – Odessa (Ukraine)
2005 Ethno-jazz festival – Chisinau (Moldova)
2005 Est – Quest festival – Die (France)
2005 Bucuresti jazz festival (Romania)
2005 Festival Jazz&Vino – Cormonse (Italy)
2005 Heilbrone im Theaterforum K3 (Germany)
2005 Limmitationes - Saal Club (Austria)
2005 Jazz Festival Soso Iremashvili – Yujnii (Ukraine)
2006 A38 - Budapest (Hungary)
2006 Festival Balkan Fever Sagfabric - Vienna (Austria)
2006 Laboratorium - Stuttgart (Germany)
2006 Cerkno Jazz Festival (Slovenia)
2006 TV Romania 1, Garantat 100/ 100 (Romania)
2006 Festival TRANSFORM, Sfantu Gheorghe (Romania)
2006 Garana Jazz (Romania)
2007 North Sea Jazz Festival (Holland)
2007 Jazzycolors Festival – Paris (France)
2007 Hotromania Festival Porgy& Bess (Austria)
2008 Puls Festival – London, Brighton (UK)
2008 Festival de Montreal
2008 The Earth Festival – Valsti(Greece)


Performaţe artistice
:
1997 - Locul II la Festivalul Galbenă Gutuie, Chisinau
2001 - Trofeul Festivalului “Lăutarii Moldovei”, Edineţ
2002 - Laureat la Festivalul de muzică folclorică “Maria Dragan”, Nisporeni
2001 - Laureat la Festivalul de Muzică Folclorică “Pe malul Dunării” Giurgiu (Romania)
2001 - Locul II la Festivalul “Maria Tănase” Craiova, (Romania)
2005 - Locul I la Festivalul Folcloric “De Ispas la Năsăud”, Bistriţa-Năsăud (Romania)
2005 - Trofeul Festivalului “Nicolae Sulac” ed.I, Chişinău
2006 - Trofeul Festivalului “Mamaia”, secţia folclor (România)

Discografie:
2003 – „Autumn visit” Polidisc Records (Moldova)
2004 – „Seven steps” MAVR Company (Moldova)
2005 – „Transbalkanica” Media PRO (România)
2006 – „Pe aripi de iubire” Music master (Moldova)
2011 - "Valy Boghean"

http://boghean-band.blogspot.com
http://www.youtube.com/user/BogheanBand
http://www.myspace.com/boghean-band

Colaborari:
Ana şi Natalia Barbu, Gheorghe Ţopa, Ana Puică, Silvia Grigore, Geta Voinovan,
Victor Buruiană, Valentin Dînga, Valeriu Cordineanu, Mircea Guţu, orchestra „Lăutarii” dj. Nicolai Botgros, orchestra „Folclor” dj. P.Neamţu, orchestra „Mugurel” dj. I.Dascal, orchestra „Fluieraş” dj. S.Ciuhrii.

3 comentarii:

  1. Bestial...ai o voce superba..un timbru superb si o muzica la fel de ...superba:d!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Noroc cu Romanii au talent ca altfel nu știam de el!!!! Superb !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un artist impresionant, nu stiu daca si compune dar interpretarea cred ca sensibilizeaza si cel mai dur om.

    RăspundețiȘtergere

Orice numai sa nu doara...