miercuri, 19 mai 2010

Catalin Ungureanu
* canta de la 8 ani la chitara iar la 9 ani compune prima piesa
* la 11 ani constituie prima trupa rock iar repertoriul era exclusiv Beatles
* la 12 ani schimba genul si intra ca si chitarist solo in trupa de jazz condusa de regretatul profesor Horia Hariton
* nici cu jazzul nu pactizeaza dar il formeaza pentru etapa urmatoare, intra la Scoala Populara de Arta, sectia chitara clasica unde-l are ca profesor pe Mihai Babii
* la 14 ani intra in zona folk(stil care-l defineste) si activeaza o perioada in Cenaclul Columna apoi in Cenaclul ABC condusa de poetul Andrei Maftei(poet cu care colaboreaza la multe piese).
* pina la 30 de ani il regasim in zona folk dupa care se indragosteste de stilul country, stil care-l abordeaza pina in prezent.
* intre 1993-1995 in paralel cu activitatea artistica devine profesor de chitara si preda cursuri de chitara tinerilor la Casa de Cultura a Sindicatelor Iasi.
* canta la tobe,chitara(corzi de plastic/metal, six/double six), bass , banjo, mandolina, bouzuki si muzicuta(desi nu a incercat-o inca pe stilul country).
Activitate artistica:
* a castigat foarte multe premii, la sectiunile individual si grup in perioada 1988 - 1996(este dublu laureat al Festivalului de Folk Om Bun, Bucuresti)
* a activat in Duet(alaturi de Silviu Rosca), Solaris, Prefix 032 (alaturi de Eduard Brinca si Liviu Nechita), La fix(alaturi de Jul Baldovin)
* aparitii la radio si televiziune, in presa ,reviste, tabloide.
* colaborari cu grupul Ecou (albumul "Taina"), Grig(Riff), Profolk, Dan Vana si Vasile Mardare
*- in 1995 schimba cariera solo cu cea de grup unde se regaseste cu mai vechii colegi din Cenaclul ABC- Eduard Branca si Liviu Nechita si la propunerea acestora formeaza grupul Prefix 032(grup care isi inceteaza activitatea in anul 2000)
* recitaluri in tara si strainatate(in formula Prefix 032)

Discografie: Prefix 032 – “Spectacol sfarsit”, 1997

2 comentarii:

  1. As dori va rog frumos sa -mi furnizati daca puteti tabulatura piesei "Nostalgie stradala".Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii puteti scrie pe aceasta adresa: stuartcata@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Orice numai sa nu doara...